16-03: Prachtige Middeleeuwse klanken op de Cannenburch

Prachtige klanken op het Middeleeuws Festijn Cannenburch van muziekgroep Krebbel.  
Gekleed in kostuums uit het begin van de 15e eeuw speelt en zingt  Krebbel vrolijke en sfeervolle  middeleeuwse muziek uit de vroege middeleeuwen en daarbij uit de  13e, 14e en 15e eeuw. Muziek uit historische bronnen zoals o.a. het Gruuthuse handschrift, Codex Buranus (Carmina Burana), codex Manesse, Cantigas de Santa Maria, llibre Vermell.   Muziek van componisten als Guillaim de Macheaut, Gautier de Coincy, Walther von de Vogelweide, Giorgio Mainerio, Guido d’Arezzo.
De muzikanten spelen op zelfgebouwde replica’s van middeleeuwse instrumenten die er toen waren zoals Nederlandse draailieren- en doedelzakken, schalmeien, hoornpijp,  snarentrom, huidentrommels, fluiten etc. En Krebbel neemt voor kinderen  in het publiek altijd een hoeveelheid kleine instrumentjes mee zodat ze met de muzikanten kunnen meespelen. Voor festivals heeft Krebbel een uitgebreid kampement met grote verblijfluifel,  middeleeuwse tent voor overnachtingen, vuurplaats voor middeleeuws koken, om aan publiek iets van het dagelijks leven en ambachten te laten zien. Oude handwerktechnieken zoals lucet(vorkbreien), bandweven worden er gedemonstreerd.