16-2: Viking familie op Cannenburch.

The Bloodaxes van Cweorth zijn een hechte “sibbe” – Vikingen zijn namelijk niet alleen maar stoere krijgers of geduchte vechtersbazen, maar waren ook familieleden: vaders, moeders, broers en zussen. Ook werd er hard gewerkt aan het dagelijkse bestaan. Het voorbereiden van maaltijden, handwerken en ambacht namen een groot deel van de dag in beslag. Er werd gelachen en gefeest, gewerkt en gehandeld. Boven alles werden de tradities gevolgd: moed en eer stonden hoog in het vaandel en met offergaven en kleine ritueeltjes werden de Goden geëerd, en werd er gevraagd om bescherming en goede handel.

Othela werpt runen en talismans. Bodulfr de leerbewerker laat je zien wat hij kan maken, als hij tenminste niet ergens aan het ruilhandelen is! De oudste Viking houdt wacht en steekt een handje toe bij het voorbereiden van het eten. Speel Hnefatafl met een van de kinderen, bekijk hun weefwerk of laat je haren vlechten.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/Bloodaxes/
Website: http://www.bloodaxes.nl/